Lid worden

Alle leden van Greentrack Gent engageren zich om de ecologische voetafdruk van hun organisatie te verlagen en mee te bouwen aan een volhoudbare samenleving. 

Ben je een Gentse culturele organisatie en wil je lid worden van Greentrack Gent vzw, dan kan je je engageren door ons Greentrack-charter te onderschrijven.

1.  Het bestuur van de organisatie ondertekent het charter en daarmee engageert de organisatie zich om te onderzoeken hoe zijn ecologische impact verkleind kan worden. 2.  Binnen elke organisatie wordt een aanspreekpunt aangesteld voor ecologie. 3.  Er wordt een verzameling gemaakt van een aantal milieu-indicatoren om zo een CO2-berekening mogelijk te maken. 4.  Er wordt een actieplan opgesteld met jaarlijkse doelstellingen, gekoppeld aan de milieu-indicatoren, om de CO2-uitstoot naar beneden te krijgen. 5.  De organisatie betaalt een financiële bijdrage om de goede werking van Greentrack Gent te garanderen.

Download hier het charter en stuur het ingevuld en ondertekend naar info@greentrack.be.

VOORDELEN VOOR DE LEDEN

· Ondersteuning bij het verzamelen van gegevens, het opstellen van een actieplan en de implementatie ervan in de eigen werking.
· Een expertisenetwerk van culturele organisaties, lokale bedrijven en overheden, middenveldorganisaties en andere Greentracksteden.
·  Deelnemen aan een infosessies en uitwisseling rond techniek & gebouwbeheer, communicatie, milieuzorg, vegetarische catering en korte keten, schoonmaak, herbruikbare bekers, ...
· Samenaankoop van producten, energieleveranciers, ...
· Gebruikmaken van de duurzame en voordelige raamcontracten van de stad Gent.
· Gezamenlijke acties en belangenbehartiging.
· Vermelding in de communicatiecampagne.
· Het gebruik van het Greentrack-logo in je communicatie.