Onze missie

Greentrack Gent is de denk- en doetank van de Gentse cultuursector die door uitwisseling en experiment bouwt aan een volhoudbare toekomst.

Gentse cultuurorganisaties bundelen in Greentrack Gent hun krachten om de Gentse cultuursector te verduurzamen en samen in te zetten op een langetermijnproject van sociaal-ecologische duurzaamheid.

Op basis van milieu-indicatoren die de deelnemende cultuurorganisaties verzamelen, worden actieplannen opgesteld, ambities geformuleerd en gedeeld en gezamenlijke acties ondernomen. Met Greentrack spelen we in op concrete vragen en kwesties die bij deze groep in de zoektocht naar een duurzame organisatie naar boven komen. We stippelen samen projecten uit, zoals de samenaankoop van duurzame energie en producten, de toegankelijkheid van cultuurhuizen met het openbaar vervoer, het debat over herbruikbare bekers, etc.
Lees hier onze 15 stappen naar een duurzame organisatie.

Via Greentrack worden ook secundaire partners bij het proces betrokken. In eerste instantie willen we via Gentse organisaties ook hun publiek sensibiliseren, aangezien zij een belangrijke rol spelen bij het verlagen van de impact van een cultuurorganisatie. Daarnaast sporen de leden ook hun leveranciers van materialen, techniek, catering etc. aan om keuzes maken die hun ecologische voetafdruk verlagen.